در حقیقت مصرف گردو، بادام و سایر مغزها باعث کاهش کلسترول خون میشود و از آنجا که شرایط نگهداری و حمل این مواد به محل کار یا مدرسه نیز بسیار راحت است، میتوان به عنوان میان وعده ای مغذی نیز از آنها استفاده کرد.
مطالعات در این زمینه نشان میدهد در افرادی که از آجیل به عنوان یک رژیم غذایی برای سلامت قلب استفاده میکنند، میزان کلسترول مضر خون کاهش مییابد. خوب است بدانید بالا بودن میزان این نوع کلسترول در خون از دلایل اصلی بیماریهای قلبی است. همچنین با مصرف مناسب این مغزها میتوان از ایجاد لخته های خونی جلوگیری و از بروز حمله های قلبی نیز پیشگیری کرد.
آجیل حافظ سلامت قلب، البته بسته به نوع آجیل، این موضوع فرق میکند؛ محققان بر این عقیدهاند که بیشتر انواع آجیل دارای مواد زیر هستند که موادی مفید برای سلامت قلب میباشند:
چربی غیراشباع
هنوز دلیل اصلی این مطلب مشخص نشده اما معلوم شده است که چربی مفید موجود در آجیل سطح کلسترول مضر خون را کاهش میدهد.
اسیدهای چرب امگا 3
بسیاری از آجیلها دارای میزان خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا 3 از انواع مفید اسیدهای چرب است که به سلامت قلب کمک میکند. این اسیدهای چرب در مواد دیگری مانند بسیاری از ماهیها نیز یافت میشوند ولی آجیل یکی از بهترین منابع گیاهی آن است.
فیبر
همه انواع آجیل، میزان زیادی فیبر دارند که باعث کاهش میزان کلسترول میشود. همچنین موجب احساس سیری در فرد شده و باعث میشود که کمتر غذا بخورد. مصرف فیبر در پیشگیری از دیابت نیز موثر است.
پروتئین
آجیل و مغز دانهها سر شار از پروتئین هستند. پروتئین گیاهی مغز دانهها ارزش کیفیتی و بیولوژی مثل پروتئین حیوانی را دارا نیست یعنی به طور کامل در بدن به مصرف نمیرسد و برای این که کیفیت پروتئین گیاهی مغز دانهها را بالا ببریم باید دو نوع از پروتئینهای گیاهی را با هم مخلوط و سپس مصرف کنیم.